top of page

Over de dirigent

Ondertussen studeerde ze zang, muziektheorie en pedagogie aan het muziekconservatorium te Gent en ging enthousiast met het koorleven verder. Ze zong met lokale en internationale dirigenten als M.Scheck, Johan Duyck, René Jacobs, Ton Koopman, Frieder Bernius, Tönu Kaljuste, Ward Swingle en vele andere.

 

Ze was docente stemvorming aan het conservatorium te Gent, docente zang aan de muziekacademie te Hannut en werd uitgenodigd voor masterclasses rond koorstemvorming aan de universiteit van Chicago. Als dirigente was ze verbonden aan het damesensemble Arabesk te Mariakerke, Gent (1993-1997).

 

Haar muzikale activiteiten werden door enkele buitenlandse jaren naar New York en London onderbroken voor de beroepsactiviteiten van haar echtgenoot.  Bij haar terugkeer naar België richtte ze het kinderkoor op van het Sint-Pietersinstituut (2006-2014), vervulde koorcoachings i.o.v. Koor& Stem, zong in het Waalse damesensemble Hodie (olv Jean-Claude Wilkens (1990-1997/2001- 2013)en dirigeerde het gemengd koor Weeldezang (2012-2015).

 

Els woont met haar gezin in Turnhout, dirigeert er het gemengd koor De Vedel ( www.devedel.be) het mannenkoor Animato(www.mannenkoor-animato.be)en het kamerkoor De BeKooring te Mortsel (www.debekooring.eu).

bottom of page